Login

Register

Login

Register

MENUMENU

Welke materialen heb je nodig om te kunnen spelen?

 

Zoals op de afbeelding al te zien is dragen hockeyers meestal een outfit die bestaat uit een hockey T-shirt en een hockeybroekje of hockeyrokje.  In het koude weer is het soms ook mogelijk om een hockeytrui/sweater aan te trekken. Hockeyhandschoenen worden soms ook gebruikt wanneer het koud is buiten. Deze handschoenen zijn speciaal ontwikkeld om de handen tegen de kou te beschermen, zonder grip of speelgevoel bij de speler te verliezen.


En als basis van het rennen zijn hockeyschoenen erg belangrijk.
Voor je eigen protectie is het noodzakelijk om een scheenbeschermer te dragen, waarover dan ook hockeykousen getrokken worden.
Het belangrijkste natuurlijk voor een hockeyer is zijn stick, zonder dit kun je niet spelen, zelfs niet als keeper.

 

 

 

Voor de keeper gelden er net wat andere regels. Ze zijn onder andere verplicht om beschermende uitrusting te dragen. Deze beschermende kleding is onder andere een helm met gezichtsmasker, schouder- en ellenboogbeschermers. Ook is een body pad belangrijk die je torso beschermt. Verder zijn handschoenen belangrijk. Voor keepers zijn deze net iets anders, waardoor ze ook gebruikt kunnen worden om mee te kunnen blocken. Ook is het verstandig om een tok te dragen om de edelen delen te beschermen. De benen worden beschermd door legguards  en de voeten met speciale soort schoenen ( kickers).  Aangezien de bal geschoten kan worden met hoge snelheden is dat van uiterst belang dat de keeper goed uitgerust is. Als deze protectie mist kan de scheidsrechter beslissen dat de keeper het veld niet op mag.

Door verder gebruik te maken van Hockeygear.eu ga je akkoord met ons cookie beleid.
Sluiten