Login

Register

Login

Register

MENUMENU

Zeker als je net begint met hockey, kan het kiezen van een geschikte stick een hele opgave zijn. Eigenschappen zoals het materiaal, de lengte en de vorm van de hockeystick zorgen allemaal voor een andere beleving van de sport. Hieronder zetten we de belangrijkste punten voor jou op een rij.

De samenstelling van hockeysticks

Erg belangrijk is de samenstelling van het materiaal waar de hockeystick van gemaakt is. De traditionele houten sticks zijn de laatste jaren vervangen door kunststof sticks met een samenstelling van fiberglas, carbon en aramide. Vooral hockeystick carbon speelt een belangrijke rol. Des te meer carbon er gebruikt wordt, des te stugger de stick. Een erg stugge stick bevordert de slagkracht, terwijl een soepelere stick juist meer gevoel over de bal geeft.

Hockeysticks en lichaamslengte

Hockeysticks komen in verschillende lengtes die worden aangegeven in inches. Om te testen of een stick voor jou geschikt is, kun je het uiteinde van de stick onder je oksel houden. De haak van de stick moet dan vervolgens tot aan je knie reiken. Een te lange stick maakt het lastig de bal onder controle te houden, terwijl een te korte stick juist weer zorgt voor een verkeerde lichaamshouding. Ook zul je de bal met een korte stick met minder kracht kunnen wegslaan.

De kromming en de haak

Twee andere belangrijke hockeystick eigenschappen zijn de kromming en de haak. De kromming van de stick wordt hierbij aangegeven in millimeters, waarbij 16 tot 25 millimeter gebruikelijke waardes zijn. Des te meer kromming, des te meer je in staat zult zijn de bal als het ware achter je aan te slepen. Let er wel op dat deze techniek weggelegd is voor de meer ervaren hockeyspelers. Wat betreft de haak van de stick geldt tenslotte dat des te groter de haak, des te gemakkelijker het is de bal aan te nemen. Een grotere haak maakt het echter wel weer lastiger de stick snel te hanteren.

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Is het verhaal duidelijk, dan kun je natuurlijk ook meteen kijken naar ons uitgebreide aanbod van hockeysticks.

Door verder gebruik te maken van Hockeygear.eu ga je akkoord met ons cookie beleid.
Sluiten