Login

Register

Login

Register

MENUMENU

Zit je zoon of dochter op hockey en gaat hij/zij daar op de fiets naar toe? Dat is heel sportief en gezond en hopelijk beleeft je kind er ook nog veel plezier aan. Maar dat sporten betekent wel dat er iedere week veel fietsritjes gemaakt moeten worden: één of twee keer per week naar de training en dan op zaterdag een wedstrijd. Als die thuis gespeeld wordt is dat ook weer op de fiets. Die zes ritjes op de fiets kunnen risicovol zijn.

Veiligheid op de fiets

Natuurlijk besteed je aandacht aan de veiligheid van de fiets van je kind (verlichting in orde, banden opgepompt) en zorg je dat de fiets stevig op slot gaat. Maar denk je er weleens over na dat het vervoer van de hockeystick ook gevaar kan opleveren? Veel kinderen houden hun stick gewoon in de hand als ze fietsen. Dat staat misschien wel stoer, maar het is heel gevaarlijk in het verkeer. Je hand uitsteken kan al niet goed en bij een noodstop kan de stick ongelukken veroorzaken.

Een sticktas in een leuke kleur

Koop daarom een sticktas. Voor de kosten hoef je het niet te laten en ze zijn er in heel veel leuke kleuren. Er zijn sticktassen in alle maten, dus hoe groot of klein je kind en zijn of haar stick ook is, er is altijd een tas in de juist maat. De tas gaat veilig op de rug en zo kan er niets misgaan.

Extra vakje

Wat ook handig is: Er zit altijd nog wel een ritsvakje op de sticktas. Zo kan er ook nog iets meegenomen worden als het geen jassenweer is en is een extra tas niet nodig. Denk hierbij aan het bitje, een haar elastiekje, een snoepje en wat geld.

Of ga voor een handige Fietsklem

Met een van de handige fietsklemmen van hockeygear.eu klik je jouw hockeystick heel eenvoudig vast aan je fiets. Voordeel is dat je dat gewicht niet mee hoeft te dragen aan jouw tas, maar je toch veilig over straat kunt.

 

 

Door verder gebruik te maken van Hockeygear.eu ga je akkoord met ons cookie beleid.
Sluiten